spacer.png, 0 kB
Tips en Trucs Windows E-mail

 

Windows en de Office-producten bieden veel meer mogelijkheden dan de gemiddelde gebruiker zich realiseert. Daarom in dit artikel een serie Tips en Trucs voor Windows. 
Voor de meer ervaren gebruikers zijn deze wellicht al lang bekend, maar anderen kunnen helpen een meer ervaren gebruiker te worden.
  

 

Verkenner opstarten vanaf het toetsenbord

Vrijwel iedereen weet dat met de Windows-toets (de toets naast de spatiebalk met het Windows-logo) het Startmenu kan worden geopend. Dat is handig, want dat scheelt meet muisklikken als je aan het typen bent. Minder bekend is echter dat met diezelfde toets ook de Verkenner is op te starten, eenvoudig door de toets ingedrukt te houden en tegelijkertijd de E (van de engelse naam voor de Verkenner: Explorer) in te drukken.   

 

Een digitale foto e-mailen

Steeds meer mensen hebben een digitale camera en willen de foto’s die ze hebben gemaakt aan anderen sturen. Dat kan natuurlijk door eerst naar het e-mailprogramma te gaan, een mailtje te maken en de foto als bijlage bij te voegen. Het kan echter ook sneller via de Verkenner:Zoek het bestand op dat je wilt verzenden en selecteer het. Klik vervolgens op de button Mappen boven in de verkenner en er verschijnt links een kader bet de tekst Bestands- en maptaken. Klik op Dit bestand per e-mail verzenden. Er verschijnt vervolgens een venster waarin kan worden aangegeven of het bestand moet worden verkleind (waardoor het verzenden sneller gaat, maar de kwaliteit van de foto ook minder wordt). Maak uw keuze en een e-mail met bijlage verschijnt. Alleen nog even een e-mailadres invoeren en verzenden en het is gereed.

 

© 2005, Wim van 't Einde

 

 
< Vorige   Volgende >
Joomla Template by Joomlashack
Free Joomla Templates