spacer.png, 0 kB
Tips en Trucs Excel E-mail

 

Windows en de Office-producten bieden veel meer mogelijkheden dan de gemiddelde gebruiker zich realiseert. Daarom in dit artikel een serie Tips en Trucs voor Excel. 
Voor de meer ervaren gebruikers zijn deze wellicht al lang bekend, maar anderen kunnen helpen een meer ervaren gebruiker te worden.

Image 

Koppen van Excel-tabellen op het scherm

Wanneer een Exceltabel groter is dan op het beeldscherm past is het handig zijn om één of meerdere rijen en/of kolommen te laten staan aan de zij- op bovenkant van het scherm. Dit gaat als volgt:Ga op een willekeurige cel staan in het document.Kies in de menubalk het menu Venster en vervolgens Titels blokkeren.Alle rijen boven de actieve cel blijven staan ongeacht hoeveel cellen de cursor naar onderen wordt verplaatst. Wanneer de cursor naar rechts wordt verplaatst blijven de kolommen links van de cel in het scherm staan.Im de titelblokkering op te heffen:Kies in de menubalk het menu Venster en vervolgens Titelblokkering opheffen. 

Image

Koppen van Excel-tabellen op een afdruk

Wanneer een Afdruk van Excel uit meerdere pagina’s bestaat is het in een aantal situaties prettig om op elke pagina de bovenste rij(en) of de linker kolom(men) opnieuw op te nemen. Op de volgende manier is dit binnen Excel mogelijk:Kies in de menubalk het menu Bestand en pagina-instelling.Selecteer vervolgens het tabblad Blad. Op dit tabblad kan onder Titels afdrukken worden aangegeven welke rijen en kolommen op elke pagina moeten worden opgenomen.Ook kan op deze pagina worden aangegeven in welke volgorde de pagina’s worden afgedrukt.Om de koppen ongedaan te maken moeten invulvelden leeg worden gemaakt.  

 

© 2005, Wim van 't Einde

 

 
< Vorige   Volgende >
Joomla Template by Joomlashack
Free Joomla Templates